Nieuw kindcentrum en verkeersveiligheid in Helden

Prisma en Hoera willen aan de Kloosterstraat in Helden een nieuw kindcentrum/groene basisschool realiseren. Kosten 4 miljoen euro. Op dit moment zitten de leerlingen in ‘de Pas’, maar die school is gatenkaas.
Op 20 april komt het krediet voor de nieuwe school in de raad.
Maar hoe zit het met de verkeersveiligheid van de schooljeugd ?
Wij als Lokaal Peel&Maas staan in principe positief tegenover een nieuwe ‘In de Pas’ aan de Kloosterstraat. Waarom? Helden heeft nu ook twee relatief kleine basisscholen. De nieuwe school aan de Kloosterstraat gaat zich ten opzichte van ‘de Liaan’ onderscheiden vanwege het groene karakter in een groene omgeving. Dat is waardevol voor het opgroeiend kind.
Maar wat ons zorgen baart is de verkeersveiligheid van de kinderen bij het naar school gaan en naar huis gaan. Helden heeft drukke wegen met Kesselseweg-Mariaplein-Molenstraat en Roggelseweg.
Eerder hebben wij afgedwongen, dat er een gedegen verkeersonderzoek  moest komen voordat een volgende stap genomen kon worden.
Kesselseweg en Mariaplein zijn van de gemeente en dus heeft de gemeente hier de regie voor veiligheidsmaatregelen. Maar Roggelseweg, Molenstraat én rotonde zijn van de Provincie Limburg.
Wij gaan bij het voorstel voor het bouwkrediet op 20 april van het college EISEN om heel snel met de Provincie om tafel te gaan. De raad stuurde in 2019 niet voor niets een brandbrief naar Gedeputeerde Staten voor meer veiligheid op Roggelseweg en Molenstraat! 
De gemeente (het college) moet nu snel en loeihard aan de bel trekken in Maastricht.
Topprioriteit voor de veiligheid van onze schooljeugd !


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s