Meer over Joep Hermans

Joep HermansNa mijn Mulo A en Middelbare Detailhandelsschool begon ik in 1970 als leerling ambtenaar in het gemeentehuis van de gemeente Helden. Het was toen regel om de opleiding Bestuursambtenaar te volgen en ook te werken binnen zoveel mogelijk afdelingen. Kennis van wetgeving, organisatie, bestuurs- en politieke verhoudingen stond voorop. Vanaf 1980 gingen we binnen de nieuwe afdeling welzijn aan het werk met de vernieuwing van het welzijnsbeleid. Ik volgde tegelijkertijd de opleiding Sociaal Cultureel werk en Overheidscommunicatie. Uiteindelijk werd ik voorlichter en kabinetsmedewerker van de gemeente Helden. Dat heb ik ongeveer 20 jaar gedaan. In 2013 ben ik op 63 jarige leeftijd met pensioen gegaan.

Nu ben ik 67 jaar. De dagen vul ik met lange afstand wandelen samen met hond Sammy, kleinkinderen, Dörper Overleg, initiatief Hof van Helden, redactie historisch tijdschrift de Moenik en natuurgids bij het Limburgs Landschap. In 2013 en 2014 zat ik het bestuur van de Dörper Revue ‘Same Sjterk’. Het was een geweldige beleving met bestuur, acteurs en vrijwilligers.

Ik stel mij verkiesbaar, omdat Helden-Dorp en Peel en Maas mij nauw aan het hart liggen en omdat het in de genen zit, want mijn vader was lang raadslid en ook nog even wethouder.

Hier woon je, hier leef je, hier vind je sociaal- en welzijn gevoel.

Maar er is nog heel veel te doen om de samenleving vitaal en gezond te houden. Vergrijzing, vergroening, veiligheid, zorg, gezondheid, sociaal wonen, het is een heel karwei. Snelheid is geboden.


Wilt u meer weten bekijk dan: