In memoriam Anget Mestrom

Anget Mestrom is overleden. Een bericht waarvan we wisten dat het ging komen. Echter als het je dan bereikt, bereikt het diepe beroering. 59 Jaar oud geworden, in de volle bloei van haar leven.

Allereerst denken wij aan, en leven wij mee met Peter en Jessie.

Ook denken wij aan de familie en alle vrienden en bekenden. 

Anget heeft na de Middelbare School, Pedagogische Wetenschappen gestudeerd. Een opleiding die paste bij haar zorg en grote betrokkenheid bij mensen.

In de vervolgjaren heeft Anget in diverse functies op de Universiteit Eindhoven gewerkt. Gelijktijdig heeft ze daar de opleiding Technische Bedrijfskunde grotendeels behaald. Ze breidde haar technische kennis en kunde uit, en begeleidde daarmee vele studenten.

Al tijdens haar studie Pedagogische Wetenschappen is Anget gevraagd voor diverse bestuursfuncties. Die interesse is altijd gebleven. Bestuurslid van een maatschappelijke stichting, het schoolbestuur in Meijel, voorzitter van Harmonie Eendracht (waarvoor zij koninklijk werd onderscheiden) en de buurtvereniging zijn enkelen voorbeelden daarvan. In 1998 is haar interesse voor de politiek gewekt, ze wordt dan gekozen als gemeenteraadslid van Meijel, later wordt ze fractievoorzitter. Uiteraard van een lokale partij.

Met al deze bagage heeft Anget in 2008 haar eigen bedrijf gestart. Als zzp-er heeft ze diverse opdrachten uitgevoerd op het snijvlak van Hoger Onderwijs en de automotive sector. Ze heeft haar steentje mogen bijdragen aan het ontwikkelen van de nodige nieuwe opleidingen.
Bij de gemeentelijke herindeling en de samenvoeging van de lokale partijen in de voormalige gemeenten, in 2010, zet Anget zich volop in voor de nieuwe partij Lokaal Peel en Maas. In het campagneteam heeft ze een belangrijke rol. In 2018 stelt Anget zich kandidaat voor het wethouderschap. In de diverse gesprekken die daarop volgen leren we Anget kennen als een passievolle, gedreven, vakkundige en bovenal betrokken vrouw. Ze had haar eigen wil en wat ze zei en/of wilde, dat ging ook echt gebeuren. In de periode als wethouder heeft Anget zichzelf altijd doelen gesteld, erg trots was ze bijvoorbeeld op het Thoeshoes maar ook op het voortzetten en laten slagen van de Hulp bij de Huishouding als dorpsvoorziening. In de 2de wethoudersperiode was ze ook op bevlogen manier betrokken bij de financiën van Peel en Maas.

Het ziekteproces van Anget is geleidelijk verlopen. Wij bewonderen haar vechtlust en gedrevenheid in het gevecht tegen haar ziekte. Telkens was de boodschap: ik wil  terugkeren als wethouder! Ik wil graag een bijdrage leveren aan de samenleving van Peel en Maas.

Kenmerkend voor haar gedrevenheid en vechtlust waren de interviews. Anget heeft telkens aangegeven dat haar ziekte een reden moest hebben, al was het maar dat anderen zich gesteund wisten door haar strijd. Haar laatste indrukwekkende, mooie en ook emotionele interview bij de omroep heeft veel indruk achtergelaten. Wederom een bewijs van de manier waarop Anget (op) ‘eigenwijs’ haar leven in eigen hand nam. Wij bedanken Anget voor alle tijd die ze in en aan de samenleving en aan Lokaal Peel en Maas besteed heeft.

Wij wensen Peter, Jessie, de beide families en alle vrienden en betrokkenen veel onderlinge steun en sterkte toe.

Leden Lokaal Peel en Maas